VINURILE IRIS, DIN CELE MAI BUNE SOIURI ROMÂNEŞTI

Pe teritoriul Cotnari, suntem a doua generație de oameni ai vinului: Casa de Vinuri Cotnari. Aici, se spune că Soarele îmblânzește Pământul și atrage privirile unei păsări de smarald. Ea veghează zi de zi spectacolul razelor din care se naște vinul pur românesc.

Descoperă IRIS Gustul libertății!

IRIS Fetească Albă

Vechi soi românesc, tradițional în podgoria Cotnari, Feteasca Albă era sursa vinurilor domnești, fine și pline de eleganță.

Iată cum îl recunoști la degustare. Este un soi proaspăt, cu aromă puternic florală, cu note fructate care amintesc de mere, pere, dar și fructe exotice – mango și papaya. Gustul este fructat și surprinde cu note de citrice la final.

În bobul său sunt închise fructele din livezile verii, pe care le eliberează apoi în pahar, petrecere cu petrecere.

IRIS Grasă de Cotnari

O adevărată emblemă a podgoriei Cotnari, Grasa de Cotnari ne-a cucerit inimile și a călătorit peste hotare, unde a cucerit și mai multe.

Vara, în briza mării, răsfață aerul cu aromă de caise uscate, ceară de albine, cu note distincte de stafide. În gust, domină miezul de nucă, dulceața stafidelor și o ușoară nuanță de migdale dulci.

E o plăcere să-i dedici timp și-un partener de petrecere!

IRIS Tămâioasă Românească

Pasărea de smarald veghează razele soarelui și vede cum ia naștere un soi ca un nectar.

Strugurii din podgorie aduc bogăție vinului, într-o explozie de arome de struguri bine pârguiți, de busuioc uscat și fagure de miere.

Dar gustul, să vedeți gustul! Sărbătorim cu fiecare pahar note de pere busuioace, miere de salcâm, de ananas și de pepene galben, cu o nuanță acidă de grapefruit pe final.

IRIS Busuioacă de Bohotin

Născută pe cea mai înaltă culme a Cotnarilor, în ferma Cârjoaia, Busuioaca de Bohotin știe cum să cucerească, încă de la prima vedere: strălucește cu un roz antic, în nuanțe de trandafiri.

Te-mbie la degustare, cu aromă puternic fructată, de căpșune și frăguțe de pădure. Iar când guști, știi pe loc de ce ai ales-o tocmai pe ea: buchet de trandafiri și fructe, dar uneori și note de fruct exotic.

Gustoasă libertate!

IRIS Fetească Neagră rose

Fără pretenții, ci pur și simplu un altar de prospețime, bun gust și energie pentru petreceri, Feteasca Neagră aduce pasiune în conversații. De data aceasta cu un vin rose, ușor de băut.

Pe gust pariază cu notele de fructe de pădure roșii, pe care le răsfață subtil cu tente de petale de trandafiri. Fructat, sincer și gata de pus în pahare.

Găsește un motiv de petrecere și îți va fi un prieten fidel vara aceasta!

IRIS Fetească Neagră roșu

Emblemă națională a viilor românești, Feteasca Neagră este originar din Moldova, iar Cotnari e terroir-ul unde se simte ca acasă.

Pe cunoscători dar și pe prietenii lor îi atrage rapid cu aroma de prune uscate ușor afumate, apoi îi îndulcește cu cireșe negre, vișine mature, mure, afine și coacăze negre. Cu cât conversația se prelungește, cu atât mai multe note jucăușe încep treptat să se dezvăluie: ciocolată, piper verde, scorțișoară, ienibahar și-un rămas-bun mentolat.

La petrecere putem să zâmbim liniștiți: în gust revine la fructele catifelate, cu personalitate puternică: mure și coacăze negre, urmate de cireșe negre.